Płatki kokosowe - HoReCa
W kuchni wiórki kokosowe są głównie wykorzystywane w branży cukierniczej. Dodaje się je do różnych ciast, słodkich bułek i wypieków, zarówno jako delikatne, aromatyczne nadzienie, jak i jako pyszna dekoracja gotowego produktu. Wiórki kokosowe są również używane do pokrywania czekoladowych smakołyków, batonów, polewy do lodów, krakersów, chrupiących ciasteczek, musli, słodyczy i wielu innych deserów.
Zastosowanie
Desery, wypieki, ciasteczka, wszelkie produkty piekarnicze, sosy, dania mięsne i rybne.
Smak
Delikatny, słodki z zapachem kokosa
Wartość odżywcza na 100 g.
Białka (g / 100g)… 5,0
Tłuszcze (g / 100g)… 50
Węglowodany (g / 100g)… 12
Wartość energetyczna (kcal / 100g)…520